top of page

BEER By Andersen

Historien om hvordan vi blev til

Hvad der startede som en sjov gave, udviklede sig hurtig til en passion for mig.

Da jeg fyldte 50 år (2017), fik jeg af min hustru et brygkursus hos 'Bryg selv' som lå på Amager. Efterfølgende blev jeg inspireret til, selv at lære at brygge øl, så der blev købt udstyr og rettet an mellem vaskemaskine og tørretumbler og så gik min storebror Bjarne og jeg ellers i gang. 

Min hustru gik også i gang med at lave etiketter, oprette profiler på Facebook samt Instagram.

Så der var gang i det lille familie fortagende  Øllen blev pragtfuld, der blev printet etiketter ud og klistret på flasken med mælk og blev delt ud til familie og venner.

2019 dukkede en annonce op fra Esrumkloster om øl festival for håndbryggere.... skal vi det?? ja det skal vi da og det blev året hvor vores øl mødte et publikum første gang. Et publikum der tog rigtig godt imod os og ikke mindst vores øl. Vi blev også kendt som "dem der kun havde en slags øl med" vi havde jo aldrig prøvet det, så vi vidste ikke vi kunne have flere slags øl med. Men en succes det blev det. Vi fik en 2 plads som publikums favorit bryggeri og en 2. plads som 'Årets kloster øl' og tænkte at vi også kunne tilføje vores logo "Brygget med stolthed"

Siden da er der sket en stor udvikling, både med mig men også med bryggeriet. Der blev bygget om, så vaskemaskine og tørretumbler kunne få deres eget rum og bryggeri udstyret kunne få SIT eget rum. Det blev til et lille bryggeri på bare 9m2, men flot og godt var det. Faktisk var der ret mange, der var interesseret i at købe øllene og så måtte jeg have fat i fødevarestyrelsen og heldigvis blev det godkendt.

Så 2021 var året hvor vi fik bygget det fineste nanobryggeri, blev fødevaregodkendt og fik vore første "store" kunde, nemlig Café Edderfuglen på Røsnæs ved Kalundborg. men det blev også det år, hvor vi besluttede at sætte vores hus til salg for at finde et sted hvor vi kunne realisere "vores" MIN drøm om et "større" bryggeri samt en lille butik. Vi fik hurtig solgt huset og måtte flytte i vores sommerhus i Kaldred ved Kalundborg, men kunne jo ikke bare lukke for bryggeriet imens, da vi jo havde en kunde. Så der blev købt en mandskabsvogn, som blev bygget om til et bryggeri a la det jeg havde i Ringsted og så kunne jeg stadig brygge øl. 

December 2021 blev vi præsenteret for en lille skøn landvilla med tilhørende bygning, hvor jeg ville kunne etablere mit bryghus. 

SVENSTRUP blot 10. minutters kørsel fra Kalundborg, så det købte vi. En lille side bemærkning, så er jeg opvokset, gået i skole og spillet fodbold i Rørby, som også ligger ved Kalundborg. Flyttede som ung til Ugerløse, hvor jeg købte mit første hus og fik børn, men siden hen flyttede jeg til Ringsted. Så jeg føler lidt at jeg er kommet hjem igen.

BEER By Andersen er et hobby bryggeri, hvorfor vores åbningstider primær ligger i weekenden og vi til tider løbe tør for en af vores øl, men vi bestræber os på at have hele sortimentet på lager.

  Til daglig er jeg SAP supporter hos Novo Nordisk. Min hustru Tina er ansat på deltid i BEER By Andersen. 

Indtil vi går i gang med at omdanne den tilhørende bygning, har jeg taget brygvognen med, så det er den jeg pt brygger øllen i. 

Håber den smager dig.

Beer By Andersen v/Michael Andersen - lokalt bryggeri i Kalundborg

bottom of page